Meer getuigenissen

Marc Van der Schueren , Business Relationship Management

Marc Van der Schueren

Binnen het Technology-departement ben ik projectleider van de dienst ‘Players’. Een job waarin ik verschillende taken aanstuur en opvolg, die door verschillende teams (zowel binnen de Nationale Loterij als bij externe partners) worden uitgevoerd. Dit is dus zeker een job met heel wat afwisseling. Het valt in de loop van een project wel eens voor dat er onverwachte problemen opduiken. Als projectleider zoek ik in dat geval naar creatieve oplossingen en dat doe ik heel graag.  

De samenwerking met diverse profielen (intern, extern, IT en business) in een projectteam maakt deze job zo boeiend. Deze vorm van samenwerken geeft de kans om snel kennis te maken met de verschillende departementen van de Nationale Loterij. En de open bedrijfscultuur laat bovendien toe om je als nieuwe medewerker goed in te werken.

De Nationale Loterij heeft me de kans gegeven om als 62-jarige terug aan de slag te gaan: diversiteit, een hot topic in de HR-wereld, wordt hier wel reëel toegepast. Mijn rijke ervaring werd als een extra troef gezien, daar waar vele bedrijven zeer terughoudend zijn om zulke profielen nog aan te trekken. Het verwondert dan ook niet dat ik hier met veel plezier werk. De uitdaging om complexe projecten te kunnen uitvoeren in mijn laatste jaren vóór mijn pensioen, is een extra kers op de taart van mijn rijkgevulde carrière.

Thuis speelden mijn ouders op ‘de Lotto’. Mijn vader heeft jarenlang gezocht naar een ‘logica’ om de lottocijfers te voorspellen, maar heeft die nooit gevonden. Mijn moeder speelt nog steeds wekelijks met het favoriete spelrooster van mijn vader, die ondertussen al 38 jaar overleden is. Om deze ‘emotionele’ reden is Lotto dan ook mijn favoriete spel. Wat niet wegneemt dat ik bij een hoge EuroMillions-Jackpot, ook mijn kans waag!

Terug naar Boven